Ulrik Zielfelt-Impwell

Ulrik Zielfelt-Impwell

What to expect

In the world of online media everything is moving at the speed of light (at least if you're part of the business). This blog is a way for me to reflect over things I’ve pick up in research, when speaking to customer, partners or other people in the business. Hopefully the blog will start a conversation that will give me and other participants increased knowledge in the online marketing field. If you would like to know what I do for a living, visit www.impwell.com

Kan du driva försäljning via Sociala Mediekanaler?

Sociala MedierPosted by Ulrik Zielfelt Tue, December 08, 2009 16:23:32

Ja absolut, men det gäller att vara uthållig för att se den fulla potentialen.

Fundera på vad som driver kanalen. Varför finns den till och vilket värde ger den sina användare. Varför är de där? På Facebook delar de flesta med sig av sin vardag, tar upp fragment av det som hänt i deras liv, både positivt och negativt och delar med sig. Fundera på vad du som företag kan göra för att påverka besökarnas vardag och liv och som är tillräckligt intressant för att besökarna ska engagera sig i ditt varumärke.

Stöd konsumenten i olika frågor inför och i köpprocessen, inhämta information för att förstå vad du som företag behöver förändra för att förbättra kundupplevelsen. Se på hela product livs cykeln från första exponering till skrotning.

Bjud på information och innehåll som du som annonsör och företag har. De flesta företag har kunskap som är intressant för konsumenter oavsett om det handlar om marknadsdata eller reviews på framtida produkter eller tjänster. Det kan vara så enkelt som att ett energibolag skapar en applikation som talar om hur mycket utsläpp du som konsument bidra med baserat på hur mycket el/ vilken typ av el du använder. Hitta sätt att utbilda/ öka kundens kunskap, fundera på hur du kan ökar kundproduktiviteten – hjälpmedel i olika situationer. Bjud på detta!

Detta skapar en produktiv dialog som dels hjälper dig som företag att ta fram relevanta produkter och tjänster och dels bygger trovärdighet hos dina kunder. I förlängningen innebär det ökad försäljning och bättre resultat.

  • Comments(0)//ulrikzielfelt.impwell.com/#post4